Familieråd

Det kan være en stor beslutning at erhverve sig en ny chaiselongsofa, og derfor giver det også god mening at hele familien, når til en form for enighed. Er du blot på jagt efter en sofa til dig selv, kan det fortsat stadig godt betale sig at forhøre sig hos familie og venner, da de ofte ved en ting eller to om dig og dine behov. Det gør det altid lidt lettere, når man har tætte relationer, der kan hjælpe dig med at tage store beslutninger.

Hvordan bærer man sig ad, når man skal erhverve sig en ny sofa? Det er ikke let at gå på jagt efter en ny sofa, der findes nemlig adskillige forhandlere, størrelser, priser, materialer, farver og former. Vigtigst af alt må være at finde en sofa, der passer præcis til dig og dit behov. Derfor kan du af gode grunde starte med at finde ud af, hvad dit behov egentlig er – og det er faktisk ikke lige så nemt, som det lyder. Vi stiller dig her en række spørgsmål, som kan være behjælpelige i beslutningsprocessen.

Med et hav af forskellige sofaer, kan det være svært at vurdere, hvilken sofa man skal erhverve sig. Skal den være stor og bred, skal den være enkel og minimalistisk, skal den være farverig og sprudlende? For ikke at snakke om, at man ikke bør gå på kompromis med kvaliteten af sin nye sofa, da en sofa gerne skal kunne holde i mange år og samtidigt være in, når tiderne skifter. Der er faktisk ganske mange ting at tage højde for, og derfor kan det give god mening at ligge hovedet i blød, inden man begiver sig ud i den store sofajungle.

Hvor mange mennesker, skal sofaen kunne rumme?

Når man går på jagt efter en ny sofa, er et godt sted at starte spørgsmålet om, hvor mange mennesker, der skal være plads til i sofaen. Selvfølgelig kan det spørgsmål være en smule svær at svare på i og med, at det er et behov, der vil ændre sig fra tid til anden, hvis man for eksempel får gæster på besøg. Derfor anbefales det, at du som udgangspunkt tager højde for dit og din families daglige behov.

Jo flere mennesker, des større skal sofaen naturligvis være. Men sofaen bør dog ikke optage for meget af rummets plads de dage, hvor I bare skal være jer selv. Der findes også alternative løsninger til siddepladser i tilfælde af, at I får flere mennesker på besøg af gangen. Her kan du overveje at investere i en puf eller to, som kan hives frem efter behov.

Skal sofaen være æstetisk pæn, funktionel og/eller behagelig?

En sofa kan naturligvis både være æstetisk pæn, funktionel og behagelig på samme tid – men du bør afklare med dig selv, hvad sofaens primære funktion skal være. Skal det være en rigtig flyder eller skal sofaen snare betragtes som en udsmykning af rummet? Er du på jagt efter en designersofa, eller generer det dig ikke, at sofaen også findes i dine venners hjem?

Nogle mennesker kan godt lide at have et unikt hjem, og er du en af disse mennesker, skal du huske på, at hjemmets kan indrettes på utallige unikke måder – også selvom du måske ikke er den eneste i verden, der ejer lige præcis den sofa. Det leder os videre til, hvordan du vælger at indrette rummet. Skal sofaen passe ind i hjemmets resterende stil, eller må den godt træde ud og stå for sig selv?

Her kan du spørge dig selv, om sofaen skal passe til dit hjem eller om dit hjem skal passe til din sofa. Inden du erhverver dig en ny og lækker sofa, er det ikke nogen dårlig ide at gøre sig tanker om.

En sofa vil for det meste være en af de genstande, som vi holder på i længst tid. Ikke blot fordi, at de bedste sofaer ofte ikke er billige, men lige så vel fordi, at vi har det med at knytte os til genstande, som vi holder meget af. Endnu en årsag til, at du ikke bør gå på kompromis med din nye sofa, den vil sandsynligvis finde vej ind i dit hjerte.